På den yderste dag kommer Ragnarok. Da kæmper Thor mod midgårdsormen. De dør begge, og jorden forgår. Den genopstår på forunderlig vis, og de to eneste mennesker, der overlever, kan fortsætte menneskeslægten. Kvinden hedder Liv.
Skulpturen, der viser Thors kamp mod midgårdsormen, står på torvet i Otterup på Nordfyn. Kunstneren Jørgen Meier Larsen har skabt et moderne bystævne, hvor man kan sidde på ormens bugter. Skulpturen blev afsløret den 21. oktober 2000.
De ni bugter symboliserer de ni gamle sogne, som i 1966 blev slået sammen til Otterup Kommune. Set i historiens lys er administrative enheder dog flygtige. Otterup Kommune kom kun til at bestå i 40 år fra 1966 til og med 2006.
Fra januar 2007 danner Otterup, Bogense og Søndersø den nye Nordfyns Kommune.
Det er et mesterværk, Jørgen Meier Larsen og stenhugger Hans Kelbøl har begået. Skulpturen står på et hav af brosten. Op af havet stiger bugterne. De er hugget i rød halmstadgranit. De er præcis så glatte og skællede, som var det selveste Midgårdsormens bugter.
Stenene til bugterne skulle kløves, de vejede ca. 5 tons i gennemsnit, og de skulle være fra samme bjergmassiv. Man håbede at finde alle stenene lokalt, men mange havde skader og blev kasseret. Der var skjulte trykrevner efter transport med isen. Det endte med, man måtte købe nogle sten
Stenen, som Thor står på, er speciel. Den er rester af en kæmpeblok, som lå ved Bogø. Der var en troldkælling ude på Hindsholm, som ikke kunne få fred for kirkeklokkerne. De bimlede og bamlede, og særlig kirkeklokken i Skeby havde hun hørt sig gal på. Hun smed en stor klippeblok efter klokkerne, men ak, stenen faldt ned ved Bogø, og hun måtte leve med klokkerne. Det er noget af det sværeste for trolde overhovedet, for rundt omkring findes der flere store sten, som er blevet kastet efter kirkeklokkerne. Troldene kastede elendigt, men det er en anden historie.
Gamle mærker på stenen viste, at man havde forsøgt at sprænge den mange gange. Da man nu for 117. gang igen ville sprænge stenen, kom Jørgen Meier Larsen heldigvis forbi. Han fik et stykke af stenen. Derfor står Thor nu på et stykke af troldkællingens sten.
Historien er høfligst lånt fra www.nordfynsk.dk
foto: Margit Egdal.